ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Την πρώτη εργάσιμη Παρασκευή του μήνα θα γίνεται η ομαδική μηνιαία συνάντηση και στη συνέχεια και ατομική συνεργασία. Από ώρα 13.30 έως 14.30 στην αίθουσα της τάξης μας.

Τις υπόλοιπες εργάσιμες Παρασκευές του μήνα η δασκάλα της τάξης θα δέχεται γονείς για ολιγόλεπτη ατομική συνεργασία στις 13.20 στο γραφείο της Υποδιεύθυνσης του σχολείου και στις 16.00 τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

1 Δεκ 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Παιγνίδια με τη δεκάδα

Παρακαλούνται οι γονείς να επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο

http://illuminations.nctm.org/ActivityDetail.aspx?ID=75

και να βοηθήσουν τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες που υπάρχουν εκεί.

Συγκεκριμένα οι δραστηριότητες που συνάδουν με τα διδαχθέντα μαθήματα στην τάξη είναι οι τρεις πρώτες:

.
How many? Πόσα είναι; Το παιδί βλέπει τα μηλαράκια (ή όποιο άλλο σκιτσάκι διαλέξετε για να παίξετε το παιχνίδι) και πατά στο κάτω μέρος το σωστό αριθμό με το ποντίκι.

.
Build. Κατασκευή του αριθμού...  Το παιδί με το ποντίκι θα πρέπει να βάλει μέσα στα κουτάκια όσα μήλα ζητά η άσκηση. Κατόπιν πατάμε με το ποντίκι και πάλι το πλήκτρο Done.

.
Fill. Συμπλήρωση της δεκάδας...  Με το ποντίκι μετακινούμε όσα μήλα χρειάζονται για να συμπληρωθεί η δεκάδα και κατόπιν πατούμε (πάντα με το ποντίκι) στο κάτω μέρος το σωστό αριθμό.

Καλό είναι να κλείσουμε τα ηχεία ώστε να μην μπερδεύεται το παιδί από την εκφώνηση της άσκησης στα αγγλικά και να του υπαγορεύουμε εμείς τι πρέπει να κάνει.

Η τέταρτη δραστηριότητα, το Add, δεν είναι ακόμη κατάλληλη για τους μαθητές της τάξης μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις