ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Την πρώτη εργάσιμη Παρασκευή του μήνα θα γίνεται η ομαδική μηνιαία συνάντηση και στη συνέχεια και ατομική συνεργασία. Από ώρα 13.30 έως 14.30 στην αίθουσα της τάξης μας.

Τις υπόλοιπες εργάσιμες Παρασκευές του μήνα η δασκάλα της τάξης θα δέχεται γονείς για ολιγόλεπτη ατομική συνεργασία στις 13.20 στο γραφείο της Υποδιεύθυνσης του σχολείου και στις 16.00 τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

6 Οκτ 2014

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μια μέρα διαφορετική σήμερα στο σχολείο. Μέρα σχολικού αθλητισμού. Αφιερωμένη στο θέμα της καταπολέμησης του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πλούσιες οι δραστηριότητες που υλοποίησαν όλες οι τάξεις. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες της Πρώτης.

Αμέσως μετά την πρωινή προσευχή συγκεντρώθηκαν και τα τρία τμήματα της Πρώτης στην αίθουσα του Α΄1 και παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία "ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ" - με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό που επιβάλλουν κάποιοι λόγω θεμάτων υγείας.
Ο Πετράκης, η Ανθούλα και το άρρωστο παιδάκι, ο Πάνος, συγκίνησαν τα παιδιά και με ενδιαφέρον είδαν την αρκετά μεγάλη σε διάρκεια ταινία και σχολίασαν όσα είδαν να συμβαίνουν.
Την τέταρτη ώρα πραγματοποιήθηκαν στην αυλή του σχολείου οι αθλητικές δραστηριότητες της Πρώτης, με συμμετοχή και πάλι και των τριών τμημάτων και των δύο γυμναστριών του σχολείου μας.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο κάτω προαύλιο για να έχουν άφθονο χώρο για τα αθλητικά τους παιχνίδια.
Ξεκινήσαμε  σημαδεύοντας με τη μπάλα τους κώνους.
Οι γυμνάστριες έδωσαν αναλυτικές οδηγίες στις πέντε μικτές ομάδες (10 παιδιά η καθεμιά).
Έτοιμοι πλέον να σημαδέψουμε τον κώνο και να προσθέσουμε πόντους στην ομάδα μας!
Ακολούθησαν πολλά ακόμη παιχνίδια, σκυταλοδρομία, τρέξιμο με πηδηματάκια μέσα σε κρίκους κλπ.
Οι αθλητικές δραστηριότητες έκλεισαν με το αγαπημένο ομαδικό παιχνίδι των παιδιών το Λύκο και το Αρνί:Ακολούθησε το δεύτερο διάλειμμα και αμέσως μετά η ώρα της Μουσικής που η μουσικός μας, η κ. Ελένη, βοήθησε τα παιδιά μέσα από την τέχνη να κατανοήσουν τις έννοιες - στόχους της σημερινής ημέρας.  Επιστέγασμα η δημιουργία ενός όμορφου κολλάζ που δυστυχώς δεν προλάβαμε να φωτογραφίσουμε.

Τις επόμενες ώρες μιλήσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιάδα της Αθήνας του 2004. Δέσαμε την έννοια των αθλητικών αγώνων με τα παιχνίδια και είδαμε στον υπολογιστή της τάξης μια Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα. Γνωρίσαμε την κουκλίτσα σύμβολο της Ολυμπιάδας του 2004 και τις δύο μασκότ, το Φοίβο και την Αθηνά. Πλήθος επίσης παιχνιδιών, σημερινών, παλιών, αρχαίων, ατομικών, ομαδικών, επιτραπέζιων, με φυσικά υλικά, ηλεκτρονικά κλπ.  Ακούσαμε λαχνίσματα αλλά και κορακίστικα!Η τελευταία ώρα αφιερώθηκε στην εικαστική προσέγγιση. Είδαμε τις υπέροχες ζωγραφιές που δημιούργησαν παιδιά το 2002 με αφορμή τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα μας και θέμα: Ένα άθλημα που αγαπώ.
Μαντέψαμε ποιο άθλημα αγαπά το κάθε παιδί - ζωγράφος και ενημερωθήκαμε για πλήθος ολυμπιακών αθλημάτων.

Για το σπίτι αναλάβαμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας ζωγραφιές για το άθλημα που ο καθένας μας αγαπά και να υπαγορεύσουμε στη μητέρα μας μια μικρή εκθεσούλα με το ίδιο θέμα. Το άθλημα που προτιμούμε και τους λόγους που μας αρέσει. (Στο κίτρινο τετράδιο αντιγραφής - γράφουμε λίγες σειρές οι γονείς και ακριβώς όπως θα τα πουν προφορικά τα παιδιά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις